Minden, amit tudni érdemes a parlagfű keresztallergiáról
Végre itt a tavasz! Azok a személyek viszont, akik az allergiára, vagyis a szervezet bizonyos, egyébként ártalmatlan anyagokra válaszként adott reakciójára hajlamosak, valószínűleg nem repesnek a meleg idő beköszöntésétől és a parkok, mezők virágba borulásától. Azok pedig, akik a parlagfű keresztallergia elnevezésű rendellenességtől szenvednek, egyenesen a kínok kínját élik meg a tavaszi-nyári szezonban.
Mit is nevezünk tulajdonképpen keresztallergiának? Nos, a keresztallergiának keresztelt jelenség roppant furfangos dolog, ugyanis a már említett válaszreakciókat nem maga a pollen, jelen esetben a parlagfű, hanem bármilyen más anyag is kiválthatja. A parlagfű keresztallergia esetében ez a másik anyag a sokunk kedvence gyümölcse, a görögdinnye.
A kutatók még keresik a választ a miértekre, az viszont biztos, hogy a manapság újra a reneszánszát élő sóterápia nagymértékben enyhülést hozhat a kínzó panaszokra, így újból teljes odaadással élvezhetjük odakint a természet szépségét, mindenféle félelemérzet nélkül.