Fontos a csapvíz tisztítása
Földünk felszínét több mint 70%-ban sós tengervíz borítja, a fennmaradó százalékot kontinensek és szigetek alkotják. A maradék százaléknak egy része tartalmaz csak édes vizet, ami emberi fogyasztásra alkalmas. A nagyvárosokban, de már a falvak többségében vezetékes csapvíz biztosítja a mindennapi ellátást. Sajnos mára már odáig jutottunk, hogy ennek is csak kevés százaléka egészséges az emberi szervezetre. Az iparosodás következménye a csapvíz fertőzöttsége lett, ami többet árt, mint használ.
Míg hajdanán patakokból és folyókból lehetett inni, ez ma már lehetetlen, hiszen komoly betegségek, mint a vérhas és egyebek kaphatóak el a rossz minőségű víz fogyasztása miatt. Erre megoldást keresve a tudósok, kifejlesztettek egy olyan szerkezetet, amelyik kiszűri és átalakítja a rossz minőségű csapvíz összetételét és ihatóvá válik. Általuk már értékelni tudjuk az egészséges és tiszta vizet, ami az egyik éltető eleme az emberiségnek. Szomorú az a tény, hogy az ember tehető felelőssé a víz minőségének a romlásáért és az is, hogy erre csak ilyen későn jött rá.