Aszalt gyümölcs süteményekhez, tortákhoz
Világszerte előszeretettel vásárolják a fügét, mazsolát, kandírozott gyömbért, aszalt szilvát és még sorolhatnánk. Nemcsak kiváló édességnek számítanak, de nagyon egészséges falatok is. Az aszalt gyümölcs vitaminokban gazdag, éppen úgy, mint a frissen szedett. Attól, hogy aszalva vannak nem jelenti, hogy elveszítenék jótékony hatásukat a szervezetre nézve. Sőt! Vegyük például az aszalt szilvát! Számtalan formában fogyasztják világszerte, de még pálinkát is főznek belőle. Immunerősítőként már a középkorban is használták és nem titok, hogy rendben tartja a gyomorműködést is.
Mindegyik aszalt gyümölcs kiváló délutáni ropogtatós édességek helyett is. Gyümölcskenyerekben, különböző süteményekben előszeretettel használják a mazsolát is. Rengeteg pozitív hatása van szervezetünkre ennek a pici csemegének, noha nem mindig vagyunk tisztában ezzel. Roppant jótékony hatással van a hajra, körömre és bőrünkre is. Bármelyik aszalt gyümölcs fogyasztása diétázóknak is megfelelő választás lehet, hiszen csökkentik az éhségérzetet